Gizlilik Metni

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uyarınca Aydınlatma ve Açık Rıza Metni

Setur Servis Turistik A.Ş. (“Setur”) olarak kişisel verilerinizin ve özel nitelikli kişisel verilerinizin güvenliği hususunda azami hassasiyet göstermekteyiz. Bu bilinçle, Setur olarak müşteri mahremiyetine ve bu doğrultuda müşterilerimize ait her türlü kişisel verinin mümkün olabilen en iyi şekilde ve özenle işlenerek muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Bu sorumluluğumuzun tam idraki ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz, Setur tarafından verilen hizmet, ürün ya da ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, şubeler, bayiler, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanmaktadır. Setur ve markalarının hizmetlerinden yararlandığınız müddetçe oluşturularak ve/veya güncellenerek, aşağıda yer alan amaçlar dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın genel nitelikli ve dahi özel nitelikli kişisel verileriniz işlenebilmektedir:

·         Kimlik verileriniz, iletişim verileriniz, pasaport ve vize işlemlerinde gerekebilecek kişisel verileriniz; görsel/işitsel verileriniz,

·         Setur’dan aldığınız hizmet veya mal  ile ilgili sair hizmetler kapsamında gerekebilecek finansal verileriniz; Seyahat bilgileriniz dâhil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın, mal satışı veya  seyahat hizmetlerinizin yürütülmesi kapsamında elde edilen kişisel ve özel nitelikli kişisel verileriniz,

 

Ayrıca, belirli bir Setur online hizmetlerini kullanmak niyetiyle çağrı merkezimizi veya internet sitemizi kullandığınızda, Setur’un düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katıldığınızda veya internet sayfalarını ziyaret etmeniz ya da bu sitelerde gezmeniz halinde de kişisel verileriniz işlenebilecektir. Kişisel verileriniz ile özel nitelikli kişisel verileriniz;

·         Seyahat planlamalarınız, rezervasyonlarınız ve kiralamalarınızın gerçekleştirilebilmesi,

·         Konsolosluklara sunulmak amacıyla vize başvurularınızın yürütülebilmesi,

·         Seyahat kapsamındaki sigorta işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi,

·         Hizmetlerimiz karşılığında faturalandırma yapılabilmesi,

·         Kimliğinizin teyit edilebilmesi,

·         İlgili mevzuat uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilen bilgilerin paylaşılabilmesi,

·         Yasal ve düzenleyici gereksinimlerin yerine getirilebilmesi,

·         İç işleyişin sağlanması, geliştirilmesi ve araştırma yürütülmesi,

·         İşe alım ve işin devamının yürütülmesi için gerekli faaliyetlerin sürdürülebilmesi,

·         Anlaşmalı olunan kurumlarla, size sunulan hizmetlere ilişkin faaliyetlerin yerine getirilebilmesi,

·         Müşteri memnuniyeti ve şikâyetlerinin yönetilebilmesi,

·         Müşterilerle seyahat avantajları ve aldıkları hizmet ile ilgili iletişime geçilebilmesi,

·         Şirket bünyesinde yapılan eğitim, organizasyon, duyuru ve kart başvurularının gerçekleştirilebilmesi,

·         Raporlama ve denetim yapılabilmesi

 

dâhil ve bunlarla sınırlı olmaksızın, seyahat hizmetlerinin yürütülmesi, geliştirilmesi ve müşteri taleplerinin gerçekleştirilebilmesi ve benzeri amaçlarla işlenebilecektir.

Ayrıca, 5682 sayılı Pasaport Kanunu, 5115 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu,  Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği, Kimlik Bildirme Kanunu’nun Uygulanması ile İlgili Yönetmelik, 1618 sayılı Kanun ve sair mevzuat hükümleri çerçevesinde işlenebilecek olup, Setur’a ait fiziki arşivler ve bilişim sistemlerine nakledilerek, hem dijital ortamda hem de fiziki ortamda muhafaza altında tutulabilecektir.

2. Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel verileriniz, Kanun ve sair mevzuat kapsamında ve yukarıda sayılan amaçlarla:

·         TÜRSAB,

·         İlgili Bakanlıklar dâhil, denetleyici ve düzenleyici kamu kurum ve kuruluşları,

·         Resmi merciler ve düzenleyici ve denetleyici kurumlar

·         Emniyet Genel Müdürlüğü ve sair kolluk kuvvetleri,

·         Mahkemeler

·         Avukatlar, danışmanlar ve denetimciler dâhil olmak üzere danışmanlık hizmeti aldığımız üçüncü kişiler,

·         Yetkili temsilci ve acenteler,

·         Sigorta şirketleri

·         Havayolları, oteller, kiralama şirketleri,

·         Setur kapsamında sunulan hizmetlerin ifasını teminen anlaşmalı olunan hizmet sağlayıcılar ve iş ortaklarımız

 

dâhil, seyahat hizmetlerinin yukarıda belirtilen amaçlarla geliştirilmesi ve yürütülebilmesini sağlamak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında işbirliği içerisinde olduğumuz iş ortaklarımız ve diğer üçüncü kişiler ile paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar ve hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede verilebilmesi ve bu kapsamda Setur’un sözleşmesel ve yasal yükümlülüklerini tam ve gereği gibi ifa edebilmesi amacı ile toplanır.

 

4. Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Haklarınız

İşlenen kişisel verilerinizle ilgili mevzuat uyarınca; kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme, kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme, kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesine ve/veya kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesine ilişkin işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

5. Veri Güvenliği

Setur, kişisel verileriniz ile özel nitelikli kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve bu verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini engellemekte, kişisel verilerin muhafazası amacıyla gerekli güvenlik düzeyini sağlamakta ve her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.  Ayrıca Setur, gerekli güvenlik düzeyini sağlamak için gerekli olan bütün teknolojik imkânları kullanmaktadır.

Kanun kapsamında, kişisel verilerinizle ilgili her türlü talep, soru, istek, öneri ve şikâyetlerinizi [https://www.setur.com.tr/i/assets/contents/documents/bilgi-formu.pdf] linkindeki formu doldurarak Bağlarbaşı Kısıklı Cad, No:24, 34662 Altunizade, İstanbul, Türkiye adresine bizzat başvurabilir veya aynı adrese noter kanalı ve benzeri yollarla gönderebilir ya da ilgili formu elektronik imza kullanarak setur@setur.hs02.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresine iletebilirsiniz.

6. Açık Rıza Metni

Setur Servis Turistik A.Ş. tarafından söz konusu kişisel verilerinizin, yasa gereği sözleşmenin ifası için gerektiği ölçüde işlenmesi ve aktarılması halleri haricinde; aşağıda belirtilen hususlara ilişkin olarak açık rızanızı talep ediyoruz;

 

v  Seyahat hizmeti kapsamında temin edilen sağlık verilerimin, yurt içi ve/veya yurt dışı tur ve paket turlar kapsamında gerekli işlemlerin yürütülebilmesi, bilet tanzim edilebilmesi, konaklama, araç kiralama, rezervasyon ve sair hizmetlerin sunulabilmesi, vize başvurusu yapılacak ülkeler nezdinde vize başvuru sürecinin yönetilebilmesi, etkinlik, organizasyon ve toplantıların düzenlenebilmesi, Setur’un internet sitesi üzerinden sunulan hizmetlerden faydalanılabilmesi, puansız kredi satış işlemleri ve benzeri işlemlerin yerine getirilebilmesi amacıyla işleneceğini; ayrıca söz konusu hizmetlerin yürütülmesi için anlaşmalı olunan hizmet sağlayıcılar, ilgili konsolosluklar, sigorta şirketleri, havayolları dâhil olmak üzere yurt içinde ve/veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılacağını kendi açık rızam ile kabul ediyorum.

 

v  Kimlik verilerimin, iletişim verilerimin, finansal verilerimin ve görsel/işitsel verilerimin, ürün ve hizmetlerin geliştirilebilmesi ve bu kapsamda analizlerin, müşteri ilişki yönetiminin, raporlamaların yapılabilmesini ve sonraki talep ve organizasyonlarda kullanılabilmesini teminen iş geliştirme süreci kapsamında işleneceğini ve yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılacağını kendi açık rızam ile kabul ediyorum.


Kişisel verilerin yasa gereği sözleşmenin ifası için gerektiği ölçüde işlenmesi ve aktarılması halleri haricinde; kişisel verilerimin yukarıda belirtilen bilgiler kapsamında işleneceğini, yurt içi veya yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarılacağını kendi açık rızam ile onaylıyorum.