Palan Otel, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı (Türkiye) ve Safe Travels (WTTC - Küresel) sterilizasyon kurallarına uymaktadır. Otelde an itibarıyla artırılmış temizlik ve misafir güvenliği önlemleri uygulanmaktadır. Otel “Güvenli Turizm Sertifikası” sahibidir.
Rezervasyon yapan tüm misafirler; başta tesis, Sağlık Bakanlığı, yerel kurumlar/otoriteler olmak üzere, ilgili kurumların Covid-19 ile ilgili olarak aldığı tüm tedbirlere uymak ve bu tedbirler kapsamında; başta HES Kodu olmak üzere kendilerinden talep edilen tüm bilgileri tesise vermek zorundadır. Tedbirlere uymayan misafirlere sunulacak bazı hizmetler sonlandırılabilir.
Misafirlerin sağlığını korumak amacıyla ilgili kamu kurumları tarafından alınan Covid-19 önlemleri kapsamında; misafirlerin tesise girişi sırasında HES Kodu sorgusu yapılacaktır. Tesis, sorgulama sonucunda tanılı veya temaslı misafirleri kabul etmeyebilir, izolasyon odasına alabilir, tesisten çıkışını isteyebilir veya ilgili kamu kurumlarının düzenlemeleri kapsamında gerekli görülen diğer işlemleri yapabilir.
Rezervasyon yapan tüm misafirler hem kendi sağlıklarını hem de kamu sağlığını korumak için tesise giriş öncesinde, konaklama süresince ve tesisten ayrıldıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenenler Covid-19 kapsamındaki tüm tedbirleri uygulamaktan sorumludur. Sağlık problemi bulunan veya Covid-19 belirtilerine ilişkin şüphesi olan tüm misafirlerin, tesise giriş öncesinde sağlık kuruluşlarına başvurması gereklidir. Covid-19 sebebiyle misafirlerin uğradığı veya sebep oldukları zarardan kendileri sorumlu olup her ne sebeple olursa olsun Otelimiz sorumlu değildir.
Tesislerin konsept dahilinde sunduğu hizmetler ve bazı hizmet alanlarının kullanımı, Covid-19 kapsamında çıkan genelgeler ve yasal düzenlemelere göre konaklama süresince sınırlandırılmış ya da kapatılmış olabilir. Bazı hizmetler ise kısmen veya tamamen sunulamayabilir.
Covid-19 Önemlerimiz:
Otel dezenfektan ile temizlenir.
Personel, kişisel koruyucu ekipman kullanır.
Otel, şu anda artırılmış temizlik önlemleri uygulamaktadır.
Misafirlerle personelin bir arada bulunduğu ana iletişim alanlarında yüz koruyucu siperlik kullanılır.
Ortak alanlarda Güvenli Sosyal Mesafe düzenlemesi
Misafirlere koruyucu giysi temin edilir.
Misafirlere maske temin edilir ve ortak alanlarda maske takmak zorunludur.
Misafirlere ücretsiz dezenfektan temin edilir.
Sık dokunulan yüzeyler konaklama aralarında dezenfektanla temizlenir.
Misafirlerin odaları temizlikten sonra mühürlenir.
Elektrostatik sprey ile dezenfekte işlemi yapılır.
Personelin ateşi düzenli olarak ölçülür, misafirlerin ateşi ölçülür.
Tüm işlemler için nakitsiz ödeme yöntemleri bulunur.
Temassız oda servisi bulunur.
Depo Güvenliği denetimi
En az 24 saat boş bırakılmış odalar
Bir dolu / bir boş oda düzenlemesi
Geçici karantina alanı/odası ayarlanması
Salgın Hastalık sürecini yönetecek bir yönetici görevlendirilmesi
Günlük denetim ve kontrol listelerinin hazırlanması
Sosyal mesafeyi belirten düzenlemeler yapılması
Misafirlere alınan tedbirler ile ilgili broşür hazırlanması
Gym, fitness, hamam, sauna gibi aktivite alanlarının salgın hastalık sağlık kurallarına göre açılması
Bağışıklık sistemini destekleyici gıda ve içecek
Gıda Güvenliği Denetimi
Mutfak ve yeme-içme alanlarının sıklıkla dezenfektasyona tabi tutulması
Mutfak araç gereçlerinin dezenfekte edilmesi ve kontrolü
Mutfak personelinin koruyucu ekipman kullanımı
Ortak alanlardaki çay-kahve gibi araçların kaldırılması veya görevli tarafından servis edilmesi
Açık büfede şeffaf koruyucu perdeleme yapılması
Her misafirin girişlerde elektronik ateş ölçer/termal kamera ile ateş ölçümü
Ozon ve ULV Makineleri ile dezenfeksiyon
Periyodik kapalı alan dezenfeksiyonu
Tekstil ürünleri 90 derece sıcaklıkta yıkanması
Sağlık Bakanlığından onaylı temizlik ürünleri kullanımı
Sağlık Bakanlığından onaylı koruyucu ekipman kullanımı
Personelin hijyen ve temizlik prosedürlerinin arttırılması
El hijyeni ve temizlik ürünü spesifikasyonları
Kapalı alanlarda ventilasyon desteği
Havuzlarda düzenli klor düzeyi kontrolü
Oda temizliği formlarının günlük takibi ve kayıt altına alınması
Personele Corona Virüs ve tedbirleri eğitimi
Personelin periyodik sağlık testlerinin yaptırılması
Personelin eldiven ve maske kullanımı
Personelin geliş-gidiş kayıtlarının takip edilmesi
Personel tarafından kullanılan araç gereçlerin dezenfekte edilmesi