27 Ağustos 2022 'den itibaren kalkışlı
Sabah serbest vakit. Arzu edenler rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği Universal Stüdyoları turuna katılarak Amerikan film sanayinin kalbi olan Los Angeles'ta film stüdyolarını ve içerisinde bulunan muhteşem oyun ve roller coaster'lar ile eğlenme fırsatı bulabilir. Bu turumuzda Dünya'nın en büyük parklarından biri olan ve Amerikan rüyasının oluşmasında etkili olan filmlerin nasıl çekildiğini ve kahramanlarını yakından görme imkânı bulacağınız Unversal Studio'larına gidiyoruz. Dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg’in yaratımcı danışmanlığını yaptığı Universal Studios’un neden dünyanın 1 numaralı stüdyosu ve eğlence parkı olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız. Fakat bu park sadece bir eğlence değil dünya sinema tarihinin ve teknolojisinin yüzyıla varan deneyiminin de bir ürünüdür. 40’ın üzerinde şov, film seti ve eğlence sizleri kendi içine çekip eğlendirmekle kalmayıp, nefeslerinizi keserek filmlerin içinde hissi yaşatacaktır. Tur sonrası serbest vakit. Akşam arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği Santa Monica turuna katılabilirler. Sokak sanatçılarının gösterileriyle dolu ışıl ışıl Santa Monica’da bulunan şık kafelerde bir şeyler içerek yorgunluğunuzu atabilir, akşam yemeğinizi bu güzel yerde bulunan restoranlardan birinde alabilirsiniz. Geceleme otelimizde.
Sabah serbest vakit. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği San Diego Turuna katılabilirler. Yıllardır Amerika’nın en güzel şehri seçilen San Diego da ilk durağımız La Jolla. Fok plajı ve sahilleriyle ünlü La Jolla’ da doğanın ve lüks evlerin uyumunu görecek ve bol bol fotoğraf çekeceksiniz. La Jolla dan ayrılıp 2. durağımız olan Old Town’a gidiyoruz. California’nın doğum yeri olan Old Town da kendinizi adeta Meksika da hissedeceğiniz bir atmosfer sizleri bekliyor. Old Town sonrasında; Sea Port Village, Midway uçak gemisi, II. Dünya Savaşının simgesel görseli olan Unconditional Surrender Statue heykeli, Amerikan Deniz kuvvetlerini üssünün bulunduğu ve aynı zamanda Amerika'nın en büyük ahşap binası olan ve “Bazıları Sıcak Sever” filminin de çekildiği tarihi Hotel Del Coronado’nun da bulunduğu Coronado adası ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Turdan sonra otele dönüş ve geceleme otelimizde.
NOT: Midway uçak gemisi ziyareti sadece dışarıdan fotoğraflama olarak yapılacaktır
Sabah otelden ayrılıyoruz. Tam grup katılımı olursa opsiyonel olarak Sahil Kentleri turu yapılabilir. Yıllardır Amerika’nin en güzel şehiri seçilen San Diego da ilk durağımız La Jolla. Fok plajı ve sahilleriyle ünlü La jolla’ da doğanin ve lüx evlerin uyumunu görecek ve bol bol fotoğraf cekeceksiniz. La Jolla dan ayrılıp 2. durağimiz olan Old Town’a gidiyoruz. California’nin doğum yeri olan Old Town da kendinizi adeta Meksika da hissedeceğiniz bir atmosfer sizleri bekliyor. Old Town sonrasında;Sea Port Village,Midway uçak gemisi, II Dünya Savasının simgesel gorseli olan Unconditional Surrender Statue heykeli,Amerikan Deniz kuvvetleri üssünün bulunduğu ve aynı zamanda Amerikanin en büyük ahsap binası olan ve “Bazıları Sıcak Sever” filminin de çekildigi tarihi Hotel Del Coronado’nunda bulundugu Coronado adası ziyaret edeceğimiz yerler arasındadır. Turdan sonra Otele donüş ve geceleme otelimizde.
Sabah serbest vakit. Arzu eden misafirlerimiz rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği Grand Canyon turuna katılabilirler. Bu turumuzda sabah otelimizden özel aracımız ile sabah Las Vegas’tan Arizona Eyaletinde bulunan Grand Canyon’a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra Grand Canyon’a varıyoruz. Varışımızı takiben helikopterleri organize eden görevliler bizleri helikopterlere götürüyor. 5-6 kişilik helikopterler Canyon'un en altında bulunan Colorado Nehrine doğru inerken muhteşem Canyon manzarasıyla büyüleneceksiniz. Aşağıda bizi bekleyen teknelerle nehir üzerinde bir tur yapıyoruz. Daha Sonra Helikopterler bizleri yukarıya çıkarırken yine muhteşem manzaralara tanık oluyoruz. Dönüşte bizlere çevreyi gezdirecek otobüslere biniyoruz. Sn nokta olan Eagle Point'te (Kartal Noktası) Canyon'un muhteşem fotoğraflarını 800 metrelik uçurumun hemen yanından çekme imkanı buluyoruz. Yine burada Hualapai Kızılderililerin çadırlarını fotoğraflama imkanımız oluyor. Buradan tekrar otobüse binerek Guano Point’e gidiyoruz. Hualapai Kızılderililerin hazırladığı yemekleri yerken yine başka bir muhteşem manzaraya tanık oluyoruz. Yemekten sonra Terminale geri dönüp aracımıza binerek Las Vegas’a doğru yola çıkıyoruz. Hayatta bir kez mutlaka görülmesi gereken ve Dünya'nın 7 doğal harikasından biri olan bu muhteşem Canyon'un sahibi olan Hualapai Kızılderilileriyle tanışma fırsatı olan bu turu kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Geceleme otelimizde.
Sabah San Francisco'ya doğru aracımız ile yola çıkıyoruz. Akşamüstü varacağımız bu güzel şehirde ilk önce otelimize transferimiz olacak. Odaların dağılımından sonra arzu eden misafirlerimiz rehberimizin opsiyonel olarak düzenleyeceği San Francisco şehrini tanıtan yarım günlük panoramik turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Civic Center, Golden Gate Bridge, Balıkçı Rıhtımı ve Çin mahallesi göreceğimiz yerlerden bazıları. Tur sonrası otelimize transfer ve odaların dağılımından sonra serbest vaktimiz olacak. Geceleme otelimizde.
Sabah bu güzel şehri görmek için serbest vaktimiz olacak. Arzu edenler rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği Muirwood&Sausalito ve Tekne ile Alcatraz turuna (140 USD) katılabilirler. Bu turumuzda ilk önce San Francisco'ya yaklaşık 45 dakika mesafede bulunan ve dev ağaçlar ile kaplı Muirwoods Milli Parkına gideceğiz. Burada yapacağımız enfes bir sabah yürüyüşünün ardından 20 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile çok şirin bir kasaba olan Sausalito’ya gideceğiz. Kordon boyunda yürüyüş yaparken birbirinden güzel evleri göreceksiniz. Ardından tekne ile San Francisco’ya geri dönerken bir zamanlar dünyanın kaçılması imkansız tek hapishanesi olarak bilinen Alkatraz’ı fotoğraflama şansını bulacaksınız. Aynı zamanda San Francisco şehrinin muhteşem manzarasına tanık olacaksınız.Tur bitiminde meşhur San Francisco sokaklarını filmlerden de çok iyi bildiğimiz Cable Car (kırmızı tramvaylar) ile Union Square'e keyifli bir yolculuk.San Fransicsonun en hareketli bölgesinde Fashion District ( moda bölgesi) ve Çin mahallesi sizleri bekliyor Rehberiniz akşam yemeği için sizlere önerilerde bulunacak. Yemek sonrası otelimize transfer. Geceleme otelimizde.
Sabah otelden ayrılık hazırlıklarımız yapıyor. Akşamüstüne kadar serbest vaktiniz olacak. Ya da arzu edenler rehberlerinin opsiyonel olarak düzenleyeceği Castello Di Amorosa turuna katılabilirler. Bu turda 300’den fazla üzüm bağının bulunduğu ABD’nin en unlu şarap bölgesi Napa Valley vadisinde bulunan Castello Di Amorosa, İtalyan zengin iş adamı Darion Sattui’nin hobisi uğruna $40 milyon dolar harcayarak, ABD ve Avrupa'daki eski binalardan toplanan tuğla ve kiremitlerden oluşturulmuş bir yapıdır. Şatonun 14.yy motifleriyle oluşturulmuş bahçesi Arnold Schwarzenegger, Jerry Rice, Nancy Pelosi, Chef Rachel Ray, Clint Black, Sir James Galway and Frederica Von Stade gibi isimleri konuk etmiştir. Şatoya girişimizle şatonun ozel rehberleri ile bir saatlik bir tur yapacağız, bu tur boyunca İtalyan artislerin çizimleriyle dekore edilen odaları, 16. ve 17. yy. da kullanılan işkence aletlerinin bulunduğu farklı temalara sahip odalara tanıklık edebilirsiniz. Turumuzun sonunda arzu edenler şatonun mahzenlerinde yıllanan ve dışarıda satışı olmayan California şaraplarını, wine tasting (şarap tadım) turunda tadabilirler. Turumuz sonrasında rehberimizin bildireceği saatte Los Angeles Havalimanına transfer oluyoruz ve İstanbul’a hareket. Geceleme uçakta.
Yukarıdaki koşullar ülkelerin insiyatifinde olup değişebilir. Değişiklik olması durumunda şartlar güncellenerek bilgilendirme yapılacaktır.